C.V. LEADER
:: 01 Octombrie 2008 ::
Suntem 10 specialisti in domenii de activitate diverse. Am considerat ca trebuie sa luam atitudine impotriva indolentei si lipsei de competente.

:: 01 Noiembrie 2008 ::
Astfel s-a nascut Asociatia LEADER, avand ca scop asumat dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia.

:: 17 Martie 2009 ::
La sediul "proaspat" amenajat, cu dorinta de a contribui la realizarea scopului propus, LEADERII isi incep activitatea.

:: 14 Aprilie 2009 ::
Ni se alatura trei membri noi.

:: 01 Iunie 2009 ::
Am lansat website-ul LEADER.


LEADER
  Formare profesionala si studii in spatiul european (01.06.2009)
Pentru romanii care simt ca au ceva de oferit in plan profesional, dar le lipseste informatia sau know-how-ul, este bine de stiut ca exista la ora actuala cateva organizatii deosebit de serioase, atat in Romania, cat si in alte tari din Uniunea Europeana, cu programe multilingve, unde poti fi ajutat si chiar sponsorizat pentru recalificarea profesionala, gasirea unui loc de munca, participarea la programe de schimb sau burse, toate acestea prin accesul la cele mai complete baze de date din spatiul european.

Pe Internet informatia este atat de bine structurata si oferta atat de variata incat va putem recomanda cateva site-uri web deosebit de utile pentru cei care doresc sa se educe, sa urmeze un curs de formare profesionala sau sa isi gaseasca un loc de munca in UE. Studentii pot de asemenea folosi aceste surse de informare pentru a avea acces la cele mai bune programe de schimb si burse, pentru a intelege cum se deruleaza procedurile de candidatura sau pentru a vedea daca taxele de studii si de cazare sunt convenabile.

1. PLOTEUS (Portalul Ofertelor de Educatie din Spatiul European)

Este un site complex de tip portal, care urmareste sa ajute studentii si persoanele care doresc completarea studiilor universitare printr-o bogata oferta in cele mai variate domenii de studiu si profesionale. Este un proiect al Directoratului General pentru Educatie si Cultura al Comisiei Europene, aflat abia la inceput, dar cu rezultate dintre cele mai promitatoare.

2. ENIC (Reteaua europeana a centrelor de informare) si NARIC (Centrele de informare pentru recunoastere academica)

Aceasta este o alta initiativa a Consiliului Europei si a UNESCO menita sa implementeze si sa dezvolte politica europeana de recunoastere a diplomelor si calificarilor profesionale prin crearea unei retele de centre de informare la care sa aiba acces oricine doreste sa studieze si sa isi echivaleze studiile intr-una din tarile europene membre ale Conventiei culturale europene sau ale UNESCO pentru zona europeana. Informatiile oferite de catre aceste centre includ:
- recunoasterea si echivalarea diplomelor academice, a gradelor universitare si a altor specializari;
- sistemele de educatie din tarile membre ale conventiilor amintite mai sus;
- conditiile pentru studiul peste hotare si acordarea de burse si sponsorizari;
- servicii de relatii cu publicul.
In Romania, Centrul National De Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED) se afla in Bucuresti, pe strada Gen. Berthelot 28-30, putand fi gasiti si telefonic sau prin email apeland la datele de contact pe care le puteti gasi pe website-ul lor oficial.

3. Reteaua Euroguidance

Este o retea de centre de informare din intreaga Europa pentru sistemele de consiliere si orientare profesionala de la nivel national. Organizatiile care se ocupa de plasarea fortei de munca si de consiliere profesionala sau cetatenii in cautare de locuri de munca pot beneficia de oportunitatile si informatiile oferite prin centrele de informare Euroguidance. Daca doriti sa munciti in strainatate si nu aveti incredere in agentiile locale de plasare a fortei de munca atunci aici puteti apela pentru a afla care sunt conditiile de angajare peste hotare si cum sa procedati pentru a contacta diversi angajatori din domeniul dumneavoastra profesional.
In Romania, Centrul National de Resurse pentru Orientare Profesionala (CNROP) a fost īnfiintat īnca din 1999 si functioneaza in Bucuresti, pe strada Stirbei Voda 37. Exista si posibilitatea de informare si contact pe web, CNROP avand si un website oficial cu resurse, informatii si legaturi utile.

Citeste si alte articole