C.V. LEADER
:: 01 Octombrie 2008 ::
Suntem 10 specialisti in domenii de activitate diverse. Am considerat ca trebuie sa luam atitudine impotriva indolentei si lipsei de competente.

:: 01 Noiembrie 2008 ::
Astfel s-a nascut Asociatia LEADER, avand ca scop asumat dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia.

:: 17 Martie 2009 ::
La sediul "proaspat" amenajat, cu dorinta de a contribui la realizarea scopului propus, LEADERII isi incep activitatea.

:: 14 Aprilie 2009 ::
Ni se alatura trei membri noi.

:: 01 Iunie 2009 ::
Am lansat website-ul LEADER.


LEADER
  Indrumar pentru formarea profesionala continua (01.06.2009)
Piata furnizorilor de formare a crescut foarte mult, momentan existand pe piata o oferta variata de cursuri. Trebuie insa prudenta si informare atunci cand ne hotaram sa urmam un curs in care vom investi timp si bani.

Daca sunteti interesat ca la finalul cursului sa obtineti un certificat de calificare sau un certificat de absolvire cu recunoastere nationala, atunci va trebui sa va orientati spre un furnizor de formare autorizat in conditiile legislatiei in vigoare (care se poate consulta pe site-ul www.cnfpa.ro).

Lista furnizorilor autorizati o puteti accesa din sectiunea Registrul national al furnizorilor de formare autorizati din prima pagina a Portalului, prin selectarea judetului care va intereseaza sau prin cautare dupa: denumirea furnizorului, judetul, denumirea programului sau tipul acestuia (calificare, recalificare, initiere, specializare, perfectionare).

La finalizarea acestor cursuri se va sustine un examen de absolvire, in fata unei comisii formate din reprezentanti ai furnizorului si din specialisti din afara furnizorului de formare. Cursantii care nu se prezinta la examenul de absolvire sau cei care nu il promoveaza primesc o adeverinta de participare la programul de formare profesionala, in baza careia se pot inscrie pentru sustinerea unui alt examen de absolvire, la acelasi furnizor sau la altul.

In functie de tipul programului si de formele de realizare a formarii profesionale, furnizorul de formare profesionala autorizat poate elibera urmatoarele tipuri de certificate: de calificare profesionala, pentru cursuri de calificare sau recalificare; de absolvire, pentru cursuri si stagii de initiere, cursuri si stagii de perfectionare sau de specializare.

Certificatele de calificare profesionala si de absolvire poarta antetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si al Ministerului Educatiei si Cercetarii si se elibereaza insotite de o anexa in care se precizeaza competentele profesionale dobandite.

Citeste si alte articole