C.V. LEADER
:: 01 Octombrie 2008 ::
Suntem 10 specialisti in domenii de activitate diverse. Am considerat ca trebuie sa luam atitudine impotriva indolentei si lipsei de competente.

:: 01 Noiembrie 2008 ::
Astfel s-a nascut Asociatia LEADER, avand ca scop asumat dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia.

:: 17 Martie 2009 ::
La sediul "proaspat" amenajat, cu dorinta de a contribui la realizarea scopului propus, LEADERII isi incep activitatea.

:: 14 Aprilie 2009 ::
Ni se alatura trei membri noi.

:: 01 Iunie 2009 ::
Am lansat website-ul LEADER.


LEADER
  INFORMATII UTILE
Cheltuielile efectuate de angajator pentru formarea profesionala a salariatilor sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Potrivit art. 21 alin. (2) lit. h) din Codul Fiscal, cheltuielile efectuate de catre o societate comerciala platitoare de impozit pe profit pentru formarea si perfectionarea profesionala a personalului angajat sunt cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit.

Deoarece formarea profesionala a angajatilor presupune dobandirea unor competente noi, precum si imbunatatirea celor deja existente, rezultatul muncii acestora fiind astfel imbunatatit, cheltuielile cu formarea profesionala sunt considerate cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri.

Cheltuielile efectuate de catre angajatori pentru plata taxelor angajatilor pentru facultate sau masterat nu pot fi considerate cheltuieli cu formarea profesionala a personalului angajat deoarece acestea sunt realizate prin unitati care fac parte din sistemul national de invatamant. Or, conform OG nr. 129/2000 republicata, formarea profesionala a adultilor reprezinta formarea profesionala initiala si/sau continua organizata prin alte forme decat cele specifice sistemului national de invatamant.

In cazul in care aceste taxe sunt totusi platite de catre angajator, sumele achitate constituie pentru salariat avantaj in natura. Astfel, aceste sume trebuie considerate elemente similare veniturilor din salarii si trebuie tratate ca atare, respectiv impozitate ca orice alt venit de natura salariala.

Vezi si alte informatii utile