C.V. LEADER
:: 01 Octombrie 2008 ::
Suntem 10 specialisti in domenii de activitate diverse. Am considerat ca trebuie sa luam atitudine impotriva indolentei si lipsei de competente.

:: 01 Noiembrie 2008 ::
Astfel s-a nascut Asociatia LEADER, avand ca scop asumat dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia.

:: 17 Martie 2009 ::
La sediul "proaspat" amenajat, cu dorinta de a contribui la realizarea scopului propus, LEADERII isi incep activitatea.

:: 14 Aprilie 2009 ::
Ni se alatura trei membri noi.

:: 01 Iunie 2009 ::
Am lansat website-ul LEADER.


LEADER
  INFORMATII UTILE
La programele de formare profesionala continua pot participa si persoane care nu au absolvit invatamantul obligatoriu.

In sensul prevazut de OG nr. 129/2000 privind formarea profesionala, adultii sunt persoanele care au varsta la care pot stabili raporturi de munca si pot participa la programe de formare profesionala.

Luand in considerare ca Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii prevede ca varsta minima pentru angajarea unor raporturi de munca in calitate de salariat sa fie de 15 ani, se considera ca, la implinirea acestei varste, tinerii pot urma cursuri de formare profesionala si in alte sisteme decat in unitati care fac parte din sistemul national de invatamant.

Pana la implinirea varstei de 16 ani, tinerii au nevoie de acordul parintilor pentru a se inscrie la cursuri organizate de furnizori autorizati de formare profesionala, iar dupa aceasta varsta pot lua singuri aceasta decizie.

De regula, conditia de acces la programele de formare profesionala este ca participantii sa fie absolventi ai invatamantului obligatoriu.

Exista o derogare de la aceasta regula, si anume cea potrivit careia la programele de formare profesionala organizate pentru nivelul 1 de calificare pot fi admise si persoane care nu au absolvit invatamantul obligatoriu si nu au posibilitatea continuarii studiilor invatamantului obligatoriu in sistem formal, invatamant de zi, seral, cu frecventa redusa.

Dorim sa incurajam formarea profesionala continua, de aceea ii sfatuim pe toti cei interesati sa dobandeasca noi competente profesionale, insa nu au absolvit invatamantul obligatoriu sa nu ezite sa caute furnizori de formare autorizati si pentru cursuri de calificare de nivel 1.

Exista multe calificari profesionale aferente nivelului 1 de pregatire care pot suscita interesul - oferim in continuare cateva exemple: lucrator in comert, macelar, sudor electric / oxi-gaz, lucrator in alimentatie, frizer, florar-decorator, apicultor, drujbist, electrician instalatii de iluminat, brutar, tamplar manual, tractorist etc.

Vezi si alte informatii utile