C.V. LEADER
:: 01 Octombrie 2008 ::
Suntem 10 specialisti in domenii de activitate diverse. Am considerat ca trebuie sa luam atitudine impotriva indolentei si lipsei de competente.

:: 01 Noiembrie 2008 ::
Astfel s-a nascut Asociatia LEADER, avand ca scop asumat dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia.

:: 17 Martie 2009 ::
La sediul "proaspat" amenajat, cu dorinta de a contribui la realizarea scopului propus, LEADERII isi incep activitatea.

:: 14 Aprilie 2009 ::
Ni se alatura trei membri noi.

:: 01 Iunie 2009 ::
Am lansat website-ul LEADER.


LEADER
  Premiul al II-lea - Maria Moraru (10.06.2009)
Nu aurul este bogatia neamurilor, nu neavutul este saracia oamenilor. Avutiile de aur sunt pieritoare; saracia harnica e o bogatie ce nu se rapeste; munca e o bogatie vesnica. (Alecu Russo)

Inca de la inceput, munca a fost modul de supravietuire al oamenilor. Pe parcurs, oamenii au inceput sa munceasca mai cu spor, deoarece locurile de munca s-au diversificat si a intervenit modernizarea. Cu toate acestea, gasirea unui loc de munca reprezinta o problema, in special pentru tineri.

Ce locuri de munca sunt disponibile si vor mai fi si peste zece ani? Formarile pe care le urmam acum ne vor fi de folos pentru gasirea unei slujbe in viitor? Se inregistreaza schimbari ale calificarilor necesare si ale locurilor de munca peste tot? Acestea sunt intrebari tot mai frecvente in ultima vreme.

In Romania, situatia absolventilor, atat de liceu, cat si de invatamant superior, este mai tragica decat in alte state europene, ca urmare a calitatii invatamantului. Un absolvent poate avea cunostinte teoretice considerabile, fara aplicabilitate practica. Acest lucru il face, cel putin in prima faza, sa-si gaseasca cu greutate un loc pe piata muncii. Exista inca un numar mare de studenti si elevi la specializari care nu sunt cerute pe piata. In plus, metodele de predare si continutul materiei nu sunt actualizate la standardele europene actuale.

In momentul angajarii, tinerii absolventi se confrunta cu situatii pentru care nu au fost pregatiti in timpul facultatii, desi acest lucru ar fi trebuit sa se intample. Desi organizatiile se orienteaza in special asupra persoanelor tinere, acestea intampina cele mai mari dificultati la angajarea in campul muncii datorita lipsei de experienta.

Daca vrei sa traiesti fara a munci vreodata, trebuie sa fii profund indragostit de o anumita activitate. (Ray Douglas Bradbury)

Astfel, eu sunt indragostita de medicina si vreau sa urmez cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti pentru a-mi realiza visul de a fi o mana de ajutor pentru orice suflet. Medicina este visul meu de mic copil si asta pentru ca imi doresc sa pot ajuta pe oricine are nevoie, fara sa cer ceva in schimb. Cunostintele pe care le voi acumula ma vor ajuta sa percep intr-un alt mod lucrurile. Studierea corpului uman, de la o celula la un sistem de organe, ma ajuta sa privesc totul in ansamblu. Viata omului se poate stinge intr-o clipa, iar un medic detine un rol deosebit de important in astfel de situatii.

Sper sa reusesc sa-mi ating visul, sa ajung medic si sa pot ajuta oamenii care vor avea mare nevoie de mine. Pana acolo voi avea mult de munca, dar eu sunt dispusa sa ma sacrific.

Va trebui sa-mi gasesc un loc de munca pentru a avea o stare materiala buna cu scopul de a ma ajuta in ceea ce vreau sa fac. Exista diferite moduri de a cauta un loc de munca. Internetul este o mare sursa de informatii in acest caz. As putea lucra intr-o redactie (presa sau editura) sau ca baby-sitter, sau orice altceva care sa-mi ofere si timp pentru studiu.

In concluzie, consider ca sunt apta de munca si imi doresc ca dupa terminarea studiilor liceale sa imi pot gasi o slujba, caci munca este ingerul pazitor al omului.

Premiul IPremiul al III-lea