C.V. LEADER
:: 01 Octombrie 2008 ::
Suntem 10 specialisti in domenii de activitate diverse. Am considerat ca trebuie sa luam atitudine impotriva indolentei si lipsei de competente.

:: 01 Noiembrie 2008 ::
Astfel s-a nascut Asociatia LEADER, avand ca scop asumat dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia.

:: 17 Martie 2009 ::
La sediul "proaspat" amenajat, cu dorinta de a contribui la realizarea scopului propus, LEADERII isi incep activitatea.

:: 14 Aprilie 2009 ::
Ni se alatura trei membri noi.

:: 01 Iunie 2009 ::
Am lansat website-ul LEADER.


LEADER
  Premiul al III-lea - Ana-Maria Chirtu (10.06.2009)
Anii au trecut, unul cate unul, iar eu am invatat sa pastrez in suflet visele si sa traiesc in realitate. In caz contrar este posibil ca tabloul vietii sa-si piarda din saturatia-i coloristica, iar viziunea noastra asupra a ceea ce inseamna viata, traire, sa ia un alt sens.

Lasand totul in urma, acum este momentul cand totul capata grandoare si forta expresiva, cand trebuie sa-mi desfac aripile si sa acopar orizontul. Trebuie sa ma afirm si sa dau crezare destinului. In ciuda faptului ca destinul, care se desface din necunoscut si se termina in noapte, a fost afectat cu o fatalitate cruda de civilizatia moderna, eu simt ca sunt omul care poate face ceva pentru societate. Nu stiu daca acest sentiment se naste in fiecare dintre noi, dar stiu ca este impulsul ce-mi va provoca o depasire de sine pana in absolut. Un fenomen devine semnificativ numai cand este pus in perspectiva, astfel ca trebuie sa-mi iau viata in piept.

Anii de liceu au fost cea mai frumoasa perioada din viata mea si regret nespus ca abia acum constientizez asta. Sentimentele, haosul indoielilor, erorilor, tensiunile ce urca pana la explozie, in fine... tot ceea ce da densitate psihologiei elevului au fost factori calauzitori in formarea mea. A fost asemenea unui fluviu imens cu ape cand involburate, cand calme si visatoare. Amintirile neplacute si imperfectiunile au disparut, ramanand doar sentimentul unei maretii vesnice.

Este momentul sa revin la realitate intrucat sunt pusa in fata pragului hotarator al destinului. Este greu sa descriu ce se intampla in sufletul si in mintea mea, sunt cuprinsa de o ambiguitate a trairilor. Sunt fericita ca pot in sfarsit sa ma bucur de o independenta fizica si materiala, dar sunt confuza in ceea ce priveste viata mea reflectata in viitor.

In splendida creatie a omului se ascunde o lupta asemenea aceleia dintre inger si demon. Ii observam pe parintii nostri si totodata agitata lor evolutie si realizam ca destinul omului este presarat cu diferite obstacole, astfel ca el este intr-o continua ascensiune, o regasire a sinelui. Niciodata nu poti spune ca ai ajuns la o saturatie cu privire la cunoastere sau definirea ta ca om.

Nu stiu daca voi putea face fata cu mandrie spinilor presarati de-a lungul drumului meu spre devenire, dar am fost invatata ca trebuie sa incerc, nimic nu ma poate darama. Un mugure al ambitiei infloreste in mine astfel ca nu ma voi lasa cuprinsa de teama unei nereusite. Ma sperie, ce-i drept, gandul ca va trebui sa imi rezolv singura problemele, ca voi avea anumite responsabilitati pe care va trebui sa le duc la bun-sfarsit si ca va trebui sa fac fata unei societati lipsita de principii si reguli bine inradacinate. In ciuda faptului ca parintii au incercat sa ne fereasca de nedreptatile sistemului, le-am resimtit totusi inca din scoala. Ma gandesc ca asta este cea mai mare piedica pe care as putea sa o intalnesc si careia nu stiu daca i-as putea face fata.

Fiecare dintre noi ne-am imaginat care va fi cursul vietii noastre de acum inainte. Operatia imaginara este procedeul cel mai simplu care ne poate impulsiona in atingerea scopului. Spre exemplu, imi imaginez o viata linistita, lipsita de griji si dominata de succese profesionale. Incep sa cred ca poate fi realizabil si ca ma aflu in fata unor existente veridice. Apoi acesta va fi premisa si scopul meu si stiu unde trebuie sa ajung.

Trebuie sa ma adaptez la contextul epocii si la mediile de viata cele mai felurite. M-am incarcat cu un bagaj de cunostinte si sunt pregatita sa plec la drum. Viata merge inainte...

Premiul IPremiul al II-lea